Post Image
By studior.befebruari 8, 2023In Artikelen

Waarom heb ik een website nodig?

Laten we in 2023 jouw onderneming digitaal lanceren. Een website is lang niet meer alleen weggelegd voor grote ondernemers. Dankzij een correcte benadering van jouw noden is een website toegankelijk, onderhoudsvriendelijk en zeker de investering waard. De HAMvraag blijft: heb ik een website nodig en wie laat ik mijn website ontwerpen?     

Enkele redenen:

  • Meetbaar en verzamelt waardevolle data
  • 24/7 online winkelen
  • Geloofwaardigheid van je bedrijf
  • Online visitekaartje
  • Je bent altijd bereikbaar
  • Informatie voor klanten
  • Social media VS website

Meten is weten

In een digitaal tijdperk is het niet meer weg te denken om data te analyseren. Het bestuderen van surfgedrag op jouw website laat je toe jouw onderneming te laten groeien. Kom te weten via welke zoekterm in google ze bij jou terechtkomen. Al deze interessante data vergaren vraagt inspanning. Het optimaliseren van jouw website is dan ook een continu proces, dat zijn vruchten zal afwerpen op lange termijn.

“Don’t think of your website as a self-promotion machine, think of it as a self-invention machine.”

Online winkelen

E-commerce wordt in 2023 belangrijker dan ooit. De rode draad in heel het verhaal is dat consumenten liever gisteren dan vandaag geholpen worden. Dat komt ook terug in hun koopgedrag. Een webshop laat toe om jouw klanten ook online van dienst te zijn. Op die manier zorg je voor een continue in jouw omzet, maar ook klantentevredenheid.

Geloofwaardigheid

Vandaag de dag hechten potentiële klanten veel belang aan betrouwbaarheid. Het niet bezitten van een website of, nog erger, een slecht onderhouden website komt niet professioneel over als organisatie. Het ondermijnt de geloofwaardigheid van jouw onderneming.

Online visitekaartje

Een eerste indruk is ook bij jouw website van belang. Dankzij een online visitekaartje creëer je een laagdrempelige vorm van eerste contact. Het stelt potentiële klanten in staat zich een beeld over uw bedrijf te vormen. v

Een bron aan informatie voor klanten

Het surfgedrag van klanten is de laatste jaren enorm geëvolueerd. Klanten willen snel, zeer snel, geholpen worden.  Doormiddel van correcte en overzichtelijke informatie, die steeds voor handen is via jouw website, zal een klant geneigd zijn om contact op te nemen.  Indien een klant er niet in slaagt om eenvoudig informatie te vergaren is jouw kans mogelijks verkeken.

Bereikbaarheid

Een gevolg van het digitaal tijdsperk is dat klanten op elk moment van de dag geholpen willen worden, ook voor 09u00 en na 17u00 . Dankzij jouw website is dat mogelijk. Er zijn geen openingsuren meer. Vanaf jouw website online is, help jij 24/7 potentiële klanten zonder enige moeite.

In-control over jouw informatie

Vele ondernemers verwachten dat social media zoals facebook, Instagram, LinkedIn een website vervangen. Helaas, niets is minder waar. Social mediaplatformen laten niet toe om potentiële klanten snel en overzichtelijk antwoorden te geven. Verder heb je geen controle over welke informatie al dan niet zichtbaar is. De algoritmen van facebook veranderen frequent, waardoor er geen strategie op uitgewerkt kan worden.

Laten we wel duidelijk zijn dat al deze verschillende bronnen het bereik naar jouw website positief beïnvloeden. Een goede samenhang tussen de verschillende kanalen is cruciaal en draagt bij tot een succesverhaal. 

Besluit

Kortom een website is enorm belangrijk voor jouw onderneming. Denk goed na over een huisstijl, zodat je dit kan doortrekken in heel jouw onderneming. Een kwalitatief slechte website zal snel verlaten worden en is slechte reclame voor jouw bedrijf.

 

Het internet laat een kleine onderneming toe om toch groot te zijn op het wereldwijde web. Dankzij een  toegankelijke website met correcte SEO implementatie kan jij je website laten score in Google. Via jouw website kun je met gelijke middelen strijden tegen de grote multinationale spelers.

Deel artikel

svgPrev Post
svg
svgHet belang van een Google Bedrijfsprofiel

Leave a reply